Cookies

På samtliga våra webbplatser finns cookies. En cookie är en textfil som webbläsaren, eller motsvarande program, laddar ned på uppmaning av den besökta webbplatsen. Varje cookie som laddas ned sparas i besökarens webbläsare och är tillgänglig för webbplatsen via webbläsaren när besökaren återkommer. Du kan enkelt ta del av, blockera och avlägsna lagrade cookies om så önskas via inställningar i den webbläsare du använder. Om du väljer att blockera cookies i din webbläsare kan vi dock inte garantera att våra webbplatser fungerar som de ska.

Med hjälp av cookies kan vi föra besöksstatistik, anpassa sidan korrekt till dina webbläsarinställningar, förenkla menyval och på andra sätt öka användbarheten för dig som besökare. Genom cookies kan vi också samla information om våra användares beteenden på våra sajter och utifrån dessa mönster anpassa, begränsa och på ett bättre sätt styra vilken information som ska visas.

Vi kan även använda sig av så kallade tredjepartscookies, d.v.s. cookie-filer som tillhandahålls av våra samarbetspartners. Tredjepartscookies kan förekomma exempelvis vid undersökningar, genom annonsnätverk och/eller enskilda annonsörer som samarbetar med oss. Användning av cookies på webbplatser regleras i 6 kap 18 § lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation. Post- och telestyrelsen, PTS, är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Du kan läsa mer om cookies på http://www.minacookies.se.

Cookies på våra sajter

Dina inställningar gäller på huvuddomänen (t.ex. www.vk.se, www.folkbladet.nu) inklusive undersidor, samt på så kallade “sub-domäner” som hör till respektive nyhetssajt. Se listan nedan för att se vilka domäner och sub-domäner som avses för respektive sajt.

Västerbottens-Kuriren

Folkbladet

Västerbottningen

Nordsverige

Lokaltidningen

Mellanbygden

NamnBeskrivningLivslängd
vkmedia-user-segmentEtt slumpmässigt värde (1-100) som tilldelas användaren och kan användas i t ex A/B-test av funktioner på siten.1 år
auth_token, vkmedia_user_dataAnvänds för hantering av det inloggade läget.1 år
lwuidLivewrapped. Annonsstyrning.14 dagar
__codnpOrvesto. Sifo/kantar. Användarbeteende.24 timmar
__couid Orvesto. Sifo/kantar. Användarbeteende.10 månader
__gadsAnnonsstyrning.1 år
_gaGoogle analytics. Används för analys av användarbeteende.2 år
_gidGoogle analytics. Används för analys av användarbeteende.24 timmar
__gpiGoogle. 13 månader
_grecaptchaAnvänds för att stoppa spam i formulär.6 månader
rc::[a-f]Används för att stoppa spam och bottar.Persistent
TriggerbeeAnvänds för kommunikation mot användare. Mer info.Varierar
__glmridAnvänds av nyhetsappen för geopositionering.Session
HotjarAnvänds för analys av användarbeteende. Mer info.Varierar
_pubcidAnnonsstyrning.1 år
didomi_token, euconsent-v2, _pbjs_userid_consent_data
Används för att hantera samtycken.1 år
_hjHasCachedUserAttributesHotjar, kundundersökningarSession
_hjSessionUser_[0-9], _hjSession_[0-9]Hotjar, kundundersökningar1 timme
vkmedia-mmdHåller reda på hur många fria artiklar en användare läst.1 år
cto_bundleCriteo. Annonsstyrning.13 månader
nol_fpidUsed to measure viewer-rating on video-content on the site. 179 dagar
pw-countRäknar hur många betalväggar användaren sett.30 min
adkvidAdvisible. Annonsstyrning.1 timme
adksidAdvisible. Annonsstyrning.1 timme
_ain_uid, _ain_cidSmartocto, trafikanalys. 31 dagar, 1 timme
tentacles_[ID]_main_content tentacles_[ID]_main_content tentacles[ID]features tentacles_[ID]_useIngestionApi tentacles[ID]brand tentacles_[ID]_domainsearchpath tentacles_[ID]_page_urls tentacles[ID]urls_time tentacles_[ID]_data_layer_config tentacles_[ID]_reading_timeSmartocto, trafikanalys.localstorage
keesing-unique-userid
keesing-game-statuses
keesing-archive-selection
keesing-last-created-storages
persist:persist-klubble-app-not-klubble
Används till spel på vk.selocalstorage
FacebookVi visar innehåll från Facebook inom ramen för vår journalistik.
Mer info
InstagramVi visar innehåll från Instagram inom ramen för vår journalistik.
Mer info
TwitterVi visar innehåll från Twitter inom ramen för vår journalistik.
Mer info
YoutubeVi visar innehåll från Youtube inom ramen för vår journalistik.
Mer info
Google Maps Vi visar innehåll från Google Maps inom ramen för vår journalistik.
Mer info
usiAnnonsstyrning.1 år
reactionsAnvänds för ”reaktioner” på läsarmaterial, t ex tumme upp/ner.localstorage
scribe_cidAnvänds för analys av användarbeteende.localstorage
scribe_sidAnvänds för analys av användarbeteende.sessionstorage
diggs_[0-9]_[0-9)]Används på bloggar för att hålla koll på diggade inlägg.6 månader